"В резултат на нанесения рано сутринта удар от зенитно-ракетната система HIMARS по окупирания град Скадовск в Херсонска област са ликвидирани високопоставени руски офицери", съобщават съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрющенко, така нареченият и.д. губернатор на Херсонска област Владимир Салдо, "Радио Свобода" и Украинская правда.

"От Централната служба за охрана съобщават, че около 09:30 часа в града са отекнали две мощни експлозии. Според непроверена информация, както съобщава Централната служба за сигурност, ударът е бил върху пункт за временно разполагане на едно от звената на ФСБ". На мястото на ударите вече работят руските сили, пише Украинсая правда.

"Всичко е блокирано, не ги допускат близо. Вече се знае за поне 15 ранени и петима "добри руснаци“, които никога няма да се върнат у дома“, цитира украинската медия думите на Петро Андрющенко, съветник на кмета на Мариупол.

Владимир Салдо, т. нар. и.д. губернатор на Херсонска област съобщи за ракетната атака срещу Скадовск. Отчита се само за попадения в частния сектор. 

"Радио Свобода" съобщава, че ударът е нанесен с HIMARS. Унищожен е вторият етаж на сградата. Според руски и украински източници, цитирани от изданието, са ликвидирани няколко високопоставени руски офицери.

Следственият комитет на Русия обяви, че е "образувал наказателно дело". СК на Руската федерация твърди, че е пострадал граждански обект, има загинали и ранени.