"В щаба на Черноморския флот на Руската федерация в Севастопол по време на ракетната атака на 22 септември се е провеждала ръководна среща".

Силите за специални операции на Украйна оповестиха подробностите за спецоперацията наречена "Капан за раци“, довела до десетки убити и ранени, включително висшето ръководство на флота, предадв УНИАН.

"Специална операция на ССО "Капан за раци“. Щабът на Черноморския флот на Руската федерация е ударен. Дръзката и усърдна работа на Силите за специални операции позволи "навременно и точно“ да се удари щабът на Черноморския флот по време на среща на ръководството на руския флот във временно окупирания град Севастопол“, се посочва в съобщението.

"Детайли за операцията ще станат известни, когато това е възможно, а резултатът – десетки убити и ранени окупатори, включително висшето ръководство на флота“, подчертават от ССО.

На 22 септември, Въоръжените сили на Украйна нанесоха нов удар по военната инфраструктура в Крим. Поразен е щабът на руския Черноморски флот в Севастопол. 

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов съобщи, че най-малко 9 души са били убити в резултат на атаката. Освен това 16 души са ранени, сред които руски генерали.