Турските сили за сигурност са неутрализирали четирима членове на Революционната народно-освободителна партия – фронт (РНОПФ) близо до границата с Гърция при река Марица, съобщава вестник Yeni Safak.

По данни на медията четиримата са влезли в Турция от Гърция и се предполага, че са планирали самоубийствена мисия на територията на страната.

Гръцки служители заявиха, че няма доказателства в подкрепа на медийния доклад, отбелязва на свой ред атинския ежедневник Kathimerini. Освен това турските власти не са уведомили официално гръцките си колеги за инцидента.

Според Yeni Safak "четирима терористи, които се опитваха да преминат от Гърция в Турция с намерението да извършат бомбена атака, влязоха в конфронтация с турски войници на границата при Марица... Заподозрените отговориха на предупрежденията на властите със стрелба и впоследствие бяха смъртоносно простреляни“,

Допълва се, че у лицата, които са неутрализирани, са открити взривни устройства.

В доклада се добавя, че "жилетки, съдържащи готови за взривяване бомби, всяка тежаща 12 килограма, са били оставени в празно поле, разположено на 2 километра от границата“.