В Махачкала (Руска федерация) участници в антисемитска акция нахлуха на летището и се опитаха да влязат в самолет от Тел Авив, търсейки израелски граждани, летището е затворено, съобщи Украинская правда.

Стотици хора се събраха преди пристигането на полета от Тел Авив. Това се случи след призиви, разпространени в канали в Telegram, за участие в демонстрация.

Тълпата спря колите, напускащи летището. Проверявани са паспортите на хората, които са били там, а израелските граждани са претърсени.

Няколко часа по-късно протестиращите нахлуха в сградата на летището. Те викаха  антисемитски лозунги. 

Летище "Махачкала" в Русия е затворено поради неразрешено влизане на летището, се посочва в изявление на Федералната агенция за въздушен транспорт. Самолетите се пренасочват към алтернативни летища, съобщи ТАСС.

"Поради проникване на неизвестни лица на пистата на летището в Махачкала, е взето решение за временно затваряне на летището за обслужване на полети при пристигане и заминаване", се отбелязва в съобщението. "Самолетите, които трябваше да кацнат в "Махачкала", са пренасочени към алтернативни летища."