Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп потвърди увереността си, че ако спечели изборите, ще може бързо да сложи край на войната в Украйна и заяви, че има "много добри отношения" с Володимир Зеленски и руския президент Владимир Путин, предава "Европейская правда".

Говорейки за това как ще сложи край на войната в Украйна Тръмп е обяснил, че има "много добри отношения" с Володимир Зеленски и "много добри отношения с президента на Русия Владимир Путин" и е изразил надежда, че "бързо ще постигнем решение".

В отговор на бележката на Тръмп за отношенията му с Путин украинският президент Володимир Зеленски е заявил: "Надявам се ние да имаме по-добри отношения", на което Тръмп е отговорил: "За танго са нужни двама".

"Мисля, че фактът, че сме тук днес, е много добър знак", е коментирал Доналд Тръмп.

Той е повторил, че ако спечели изборите "много преди 20 януари" - времето, когато победителят в изборите официално встъпва в длъжност - "можем да измислим нещо".

"Това е добре и за двете страни. Крайно време е. И между другото, президентът (Зеленски) също знае това. Той иска да постигне нещо", е добавил Доналд Тръмп.

Зеленски и Тръмп се срещнаха в петък в Ню Йорк.

До срещата се стигна, след като републиканците в Конгреса на САЩ започнаха разследване на посещението на президента Зеленски в завод за боеприпаси в Пенсилвания.

Срещата между Зеленски и Тръмп, макар и уговорена преди посещението на украинския президент в САЩ, можеше да бъде отменена, но в крайна сметка републиканецът се съгласи да проведе лични разговори с Володимир Зеленски.