Доналд Тръмп, фаворитът за републиканската президентска номинация, прогнозира в интервю за Univision News, че президентът на САЩ Джо Байдън с действията си ще доведе света до Трета световна война и ядрен конфликт. 

"Президентът на САЩ Джо Байдън може чрез своите действия да доведе света до Трета световна война и ядрен конфликт, най-важната заплаха за света сега не е глобалното затопляне, а ядреното, коментира Доналд Тръмп.

"Свършихме малко работа и сега всичко е ужасно. Ще се окажем в световна война. Имаме некомпетентен лидер в Съединените щати. Той не може да слезе от сцената, да намери стълбата, не може да каже две изречения. Той не може да говори. И този човек трябва да се справя с руския президент Путин, китайския президент Си Дзинпин и всички тези хора, които вероятно не биха казали, че ни харесват", заяви Тръмп.

Доналд Тръмп също е предположил, че ще използва ФБР и Министерството на правосъдието, за да преследва политически съперници, ако се върне в Белия дом през следващата година в ход, който допълнително ще разпали страховете какво може да означава вторият период на управление за Тръмп, допълва The Guardian, отговорът на Тръм за "потопа от правни проблеми", който го заля.

"Те са повдигали обвинения, за да спечелят изборите. Наричат го въоръжаване", е добавил Тръмп. "Но да, те са направили нещо, което позволява на следващата партия, искам да кажа, че ако някой, ако се случи да съм президент и видя някой, който се справя добре и ме напада - да го обвинят, и той ще бъде извън бизнеса. Те ще бъдат извън играта. Те ще бъдат извън изборите."