Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп покани настоящия държавен глава на страната Джо Байдън да участва в нови телевизионни дебати без модератор. Съответната покана той отправи в собствената си социална мрежа Truth Social.

"Имам отговор на въпроса за компетентността на Джо Байдън. Нека проведем още един дебат, но този път без никакви правила. Изчерпателна дискусия, само ние двамата на сцената, обсъждайки бъдещето на нашата страна“, гласи предложението на републиканеца.

Преди това Тръмп написа, че не вярва на обясненията за поведението на Байдън на първия им телевизионен дебат. На свой ред демократът призна, че се е "прецакал“ на събитието. Той призова обществото да оцени това, което е направил за страната по време на мандата си, а не това, което е показал за "90 минути на сцената“.

На 3 юли говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер обясни представянето на Байдън на дебата на настинка и умора. Тя също така изключи отказа на Байдън да участва в изборите, но призна, че въпросите на американците след речта са справедливи.