Ден след като е изправен пред съда за трети път, Доналд Тръмп се оплака от времето и разходите за многото му съдебни битки и призова Върховния съд да "се намеси“, съобщи CNN.

"Моят политически опонент ме удари с порой от слаби съдебни дела, които изискват огромни количества време и средства“, оплака се Тръмп в Truth Social. "Ресурсите, които са отишли ​​в реклами и политически изяви, сега ще трябва да се изразходват за борба с тези радикални леви бандити в множество съдилища в цялата страна. Водя във всички анкети, включително срещу "Кривият Джо" (Джо Байдън), но това не е равнопоставено. Това е манипулация в изборния процес и Върховният съд трябва да се намеси."

Тръмп пледира "невинен" по четири наказателни обвинения, свързани с разследването на специалния прокурор Джак Смит за опити за отмяна на президентските избори през 2020 г. 

След изслушването Тръмп разкритикува последните обвинения и описа обвинителния акт като "преследване на политически опонент“.

"Това е преследване на политически опонент. Това никога не е трябвало да се случва в Америка“, заяви Тръмп, преди да се качи на личния си самолет обратно за Ню Джърси. "Това е преследването на човека, който води с много, много значителни числа в републиканските първични избори и води с много Байдън. Така че, ако не можете да го победите, вие го преследвате. Не можем да позволим това да се случи в Америка."