Предишният президент на САЩ Тръмп разкритикува вицепрезидента Камала Харис в петък (30 август) след неотдавнашното ѝ интервю за CNN, като я нарече "дефектна", пише The Hill.

"Мисля, че щеше да е по-добре, ако просто даваше интервюта, дори и да не са страхотни, щеше да е по-добре ... защото сега всички гледат и сега виждаме, че тя е дефектна", заявява Тръмп в петък по време на годишното събиране на "Майки за свобода", консервативна организация с нестопанска цел. "Тя е дефектна личност", допълва той.

"А ние не се нуждаем от друг дефектен човек като президент на САЩ", коментира Тръмп, визирайки президента Джо Байдън, който се отказа от надпреварата миналия месец и подкрепи Харис. "Вече имахме това", казва още Тръмп.

Тръмп също така отбелязва, че е "несправедливо" да похарчи милиони, за да преследва грешния човек по време на Националния конгрес на републиканците в Милуоки миналия месец. 

Последните нападки на доналд Тръмп идват, след като Харис даде първото си голямо интервю като кандидат за президент на Демократическата партия в четвъртък, заедно с нейния кандидат губернатор на Минесота Тим Уолц (Д). Дана Баш от CNN интервюира двойката след нарастващия натиск върху Харис да даде интервю.

По време на предизборна спирка по-рано в петък Тръмп коментира и интервюто накратко.

"Видяхте ли я по телевизията снощи? Това ще бъде президентът на нашата страна? Не мисля така", коментира той в Пенсилвания.

Бившият президент също така напада и Баш, като я нарече "противна".

"Знаете ли, аз познавам Дана. Тя винаги е... знаете, винаги е неприятна. Тя беше толкова мила с демократите", коментира той и добавя: "Това беше много слабо интервю от гледна точка на CNN. Мисля, че CNN трябва да се срамува от себе си."

Тръмп и неговите съюзници критикуваха CNN, че е записала интервюто предварително, вместо да го излъчи на живо, като начин да прикрие евентуални гафове на Харис - но гафове не са записани. Телевизията излъчи интервюто в неговата цялост, както е споменато в началото на предаването, допълва американското издание.