Доналд Тръмп е заявил, че няма да прекрати участието си в президентската кампания през 2024 г., дори ако бъде осъден по различни обвинения, предава Reuters.

Тръмп е заявил това в интервю, ден след като федералните прокурори разшириха делото срещу него, повдигайки нови обвинения срещу него и един от служителите му в процеса за неправомерно боравене със секретни документи.

В разширеното обвинение, Тръмп и неговият служител Карлос де Оливейра са обвинени в опит да попречат на следователите да прегледат записи от охранителни камери от имението Мар-а-Лаго.

Тръмп е заявил, че смята, че не е длъжен да предава записи от охранителните камери от своя курорт Мар-а-Лаго, но въпреки това го е направил."Това бяха записи от охранителните камери. Ние им ги предадохме... Дори не съм сигурен какво искат", е заявил той.

Общият брой точки в обвинителния акт е увеличен до 40, тъй като Тръмп е обвинен в още едно допълнително обвинение за незаконно задържане на класифицирана информация, свързана с националната отбрана.

Представители на президентския предизборен екип на Тръмп са заявили, че обвиненията срещу Тръмп представляват продължаващ отчаян опит на президента на САЩ Джо Байдън и Министерството на правосъдието да тормозят Тръмп и близките му.

Информацията за разширяването на обвинителния акт е публикувана часове, след като предишният президент на САЩ разкри, че негови законни представители са се срещнали със служители на Министерството на правосъдието, разследващи твърдения за опитите на Тръмп да отмени поражението си на президентските избори през ноември 2020 г.