Белият дом трябва да започне преговори с Кремъл за Украйна, се казва в съвместна статия на сина на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп-младши и бившия участник в кампанията Робърт Кенеди-младши във вестник The Hill.

"Трябва да изискаме веднага Харис и Джо Байдън да променят своя безумен милитаристичен курс и да започнат преки преговори с Москва“, се казва в материала.

Авторите припомнят, че вицепрезидентът и кандидат на демократите Камала Харис по време на дебата с Тръмп "нарисува образ на руски войски, маршируващи из Европа“.

"Разбира се, тя трябва да знае колко абсурдно е това“, подчертават Тръмп и Кенеди.

Те посочват, че милитаристичната треска във Вашингтон е достигнала безпрецедентни нива. В същото време авторите на материала изразяват съмнение, че представителите на Демократическата партия вярват в собствената си реторика.

Както отбелязват Тръмп-младши и Кенеди-младши, републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп се зарече да прекрати конфликта, но докато се върне в Белия дом, "може да е твърде късно“.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Демократическата партия ще бъде представлявана от вицепрезидента Камала Харис, а Републиканската партия от бившия президент Тръмп. Встъпването в длъжност на новия президент е планирано да се състои на 20 януари 2025 г.