Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп води с един процент пред вицепрезидента Камала Харис в ново национално проучване, проведено от The New York Times и Siena College, пише Bloomberg.

Проучването, проведено сред 1695 регистрирани гласоподаватели на 3-6 септември, показа подкрепа за Тръмп от 48% на 47% за Харис, с допустима грешка от три процентни пункта. Отбелязва се, че проучването е проведено по телефона с помощта на интервюиращи на живо на английски и испански език.

По-конкретно, то показа, че 56% от регистрираните гласоподаватели вярват, че Тръмп ще свърши по-добра работа за икономиката, докато 51% от гласоподавателите оценяват настоящите икономически условия като лоши.

Изданието припомня, че Харис и Тръмп ще се срещнат във вторник вечер във Филаделфия за единствения планиран дебат преди изборите през ноември.

Проучването установи, че 28% от вероятните гласоподаватели смятат, че трябва да знаят повече за Харис, която стана кандидатът на демократите, когато президентът Джо Байдън обяви през юли, че няма да се кандидатира отново. В последното проучване демократите имаха леко предимство в ентусиазма: 91% заявиха, че са ентусиазирани да гласуват, срещу 85% от републиканците.