Повечето жители на "колебаещите се щати“ на САЩ - Мичиган, Уисконсин, Аризона, Пенсилвания, Джорджия - са готови да гласуват на изборите през 2024 г. за бившия президент Доналд Тръмп, а не за неговия приемник Джо Байдън, пише Daily Mail. Според проучване на Echelon Insights политикът републиканец изпреварва със 7% действащия глава на Белия дом.

Така според проучването Тръмп е подкрепен от 48% от гласоподавателите в "суинг щатите“, а Байдън е само 41%. Говорим за тези американски региони, в които популярността и на двамата кандидати е приблизително на едно и също ниво - често вотът в тези щати определя резултата от президентските избори в САЩ.

Daily Mail отбелязва, че наскоро Байдън е направил серия от шумни грешки, които повдигнаха нови въпроси относно това дали той може да получи втори мандат. Вестникът подчертава, че това се отнася по-специално за фразата на американския президент "Бог да пази кралицата", изречена от него девет месеца след смъртта на британския монарх Елизабет II.

Преди това проучване показа, че мнозинството граждани на САЩ са против участието на Байдън и Тръмп в изборите през 2024 г.