Доналд Тръмп отхвърли перспективата за нов педизборен дебат, като заяви, че е "твърде късно" за реванш с вицепрезидента на САЩ Камала Харис, след като тя се съгласи на втори дебат на 23 октомври, предава американската редакция на Politico.

"Просто е твърде късно", заявява Тръмп пред участниците в митинг в Уилмингтън, Северна Каролина. Той допълва, че "гласуването вече е започнало", което е вярно за три щати като Минесота, Южна Дакота и Вирджиния, които предлагат ранно гласуване.

"Тя проведе един дебат, аз - два, твърде късно е да провеждаме още един", допълва Тръмп. "С удоволствие бих го направил, в много отношения, но вече е твърде късно, гласуването е приключило, избирателите са на ход".

Междувременно в Лийспорт, Пенсилвания, кандидатът за вицепрезидент на Тръмп Джей Ди Ванс отбелязва, че е готов за втори дебат с кандидата за вицепрезидент от Демократическата партия Тим Уолц. Ванс и Уолц трябва да проведат първия си дебат на 1 октомври.

Коментарите на Доналд Тръмп идват, след като Харис подкани опонента си да приеме още един пряк сблъсък, като написа в социалната медийна платформа X: "С удоволствие ще приема втори президентски дебат на 23 октомври. Надявам се, че Доналд Тръмп ще се присъедини към мен".

Дебатът, организиран от CNN, е предводено да се проведе в студиото на мрежата в Атланта - ехо от сблъсъка между Тръмп и Джо Байдън през юни, който се оказа катастрофален за президента Байдън и в крайна сметка ускори края на кампанията му за преизбиране.

Предложеният дебат ще следва подобни на юнския правила, като кандидатите ще отговарят на въпроси в продължение на 90 минути без публика на живо.