Доналд Тръмп заяви, че президентските избори в САЩ през 2024 г. "не могат да бъдат с по-висок залог от сегашния", добавяйки, че светът е "на ръба на Третата световна война".

"Залогът на тези избори не може да бъде по-висок. С корупцията на Джо Байдън нашите граници бяха изтрити. Милиони нелегални чужденци идват от цял ​​свят. Средната класа също беше смазана от инфлацията на Байдън. Жестоки престъпници вилнеят в градовете, управлявани от демократи, докато органите на реда се въоръжават срещу християни и консерватори", написа Тръмп в социалната си мрежа TruthSocial.

Той добави, че в същото време в Украйна и Близкия изток се води война, докато Китай "заплашва" Тайван, а "Иран е на няколко сантиметра от ядрената бомба".

По-рано в интервю за Univision News Тръмп заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън с действията си ще доведе света до Трета световна война и ядрен конфликт. 

Тръмп проведе два митинга в Айова, по време на които помоли жителите на Айова да гласуват за него, при изборите на републиканците следващата седмица (15 януари) и да подкрепят кандидатурата му за президент. 

Последните социологически проучвания показват, че Доналд Тръмп има 32 пункта преднина пред най-близкия му републикански съперник, губернатора на Флорида Рон ДеСанти.