Доналд Тръмп предупреди американците за "тайни шпиони", които според него са изпратени от ФБР, за да преследват християните.

Тръмп публикува видео в профила си в "Truth Social" с надпис "Спрете преследването на християните!".

В публикацията в социалната мрежа се твърди, че ФБР и Министерството на правосъдието са приели антихристиянска мярка и изпращат агенти в църквите като част от предполагаемата "конспирация".

"При корумпирания Джо Байдън християните и вярващите американци са преследвани по начин, който тази нация не е виждала досега. Католиците са особено преследвани, а евангелистите със сигурност са в списъка за наблюдение. През последните три години администрацията на Байдън изпрати SWAT екипи за арестуване на активисти, подкрепящи живота. ФБР беше хванато да профилира благочестиви католици като възможни местни терористи и планира да изпрати шпиони под прикритие в католически църкви, точно както във времето на Съветския съюз", твърди Тръмп във видеото.

Коментарите на Тръмп се отнасят до изтекъл документ на ФБР по-рано тази година, който показва, че офисът на бюрото в Ричмънд, Вирджиния, е предупредил агенти за екстремистка заплаха, представлявана от "радикални традиционалисти католици", които според бюрото са малко малцинство в Католическата църква.

Документът, в който се посочва, че от ФБР са открили "увеличаващо се припокриване" между националистическото движение и католиците-традиционалисти, предизвика възмущение сред републиканците, които обвиниха федералното правителство в религиозно преследване.

Бюрото премахна съобщението от своята система малко след като през февруари е обявено съществуването на документа, заявявайки, че не отговаря на "по-строгите стандарти" на ФБР.

"Католици, не можете да гласувате за демократите. Не трябва дори да си помисляте да гласувате за Байдън. Това, което ви причиняват, е шокиращо", заявява Тръмп в публикацията си.