Доналд Тръмп, кандидатът на републиканците на изборите в САЩ, е заявил, че страни като Русия, Китай и Северна Корея ще спрат да бъдат врагове на Съединените американски щати, ако имат "разумен президент", предава Newsmax.

"Имаме врагове извън границите на нашата страна: Китай, Русия, Северна Корея. Но те не са истински врагове. Ако имате умен президент, те не са ваши врагове. Можете да ги направите велики (приятели)", е заявил Тръмп пред своите поддръжници.

Говорейки на предизборен митинг във Вирджиния след първия президентски дебат, Тръмп се е подиграл на настоящия президент Джо Байдън за неговата "умствена некомпетентност".

"Здравей Вирджиния: Някой гледал ли е нещо, наречено Дебатът? Както видяхте, победихме човек, който наистина иска да унищожи страната ни. Той (Байдън) е най-корумпираният, най-некомпетентният президент в историята на нашата страна", е заявил Тръмп.

Според него "нито критиците, нито апологетите на Байдън могат да обвинят студа или старостта за представянето на Байдън на дебата", което някои определиха като "катастрофално".