На представяне на потенциалните кандидати на републиканците в следващата надпревара за Белия дом, проведено в Айова, Доналд Тръмп е заявил, че той е единственият републиканец, който може да спечели изборите през 2024 г., предава BBC.

Потенциалните кандидат на Републиканската партия споделиха една сцена в Айова за първи път в кампанията за президентска номинация на следващите избори.

Основните съперници от републиканците Доналд Тръмп и Рон ДеСантис са се обърнали към събралите се в Айова поддръжници заедно с още 11 потенциални кандидати, като всеки е разполагал с 10 минути за изказване.

Проучванията на общественото мнение показват, че Тръмп изпреварва съперниците си, въпреки че правните му проблеми нарастват.

Допитването на агенцията за проучване на общественото мнение "FiveThirtyEight" показва, че Тръмп се ползва с подкрепата на 52,4 процента от републиканския електорат, а най-сериозният му съперник, губернаторът на Флорида Де Сантис с 15,5 процента, докато всички останали кандидати са под 10 процента на подкрепа.

Тръмп се сдоби с общо 40 обвинения, но той отхвърли всички и по-рано заяви, че ще се кандидатира за Белия дом, дори ако бъде осъден.