Доброволческите формирования на руснаците в състава на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трети ден продължават нападенията си срещу граничните райони на Русия и водят тежки боеве с войските на Москва. В операцията участват легионът "Свобода на Русия“, "Руският доброволчески корпус“ и "Сибирският батальон“, уточнява вестник BILD.

Руските "пропагандисти“ твърдят, че най-тежка е ситуацията в района на град Грайворон, който се намира близо до украинската граница. Доброволците са успели да прехвърлят части в зоната на бойните действия до село Козинка с хеликоптер.

Руските Z-блогъри на свой ред отбелязват, че на границата се водят "истински общовойскови битки“, а на страната на ВСУ се бият "добре обучени войски“. В друго съобщение се казва, че "противникът нанася удари с всички видове оръжия: артилерия, РСЗО и дронове“.

В същото време в социалните мрежи се появяват видеозаписи, на които цивилни в райони, граничещи с Украйна, се опитват да се евакуират - на видеозаписите се вижда как автомобили напускат един след друг.

Доброволци, които се бият в състава на ВСУ, очакват най-ожесточените боеве на границата да са в петък. Те призоваха цивилното население да напусне граничните райони.