Главният съветник на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - Акиф Чагатай Кълъч и представители на САЩ проведоха среща за обсъждане на регионални въпроси в столицата на Турция Анкара, съобщава Daily Sabah.

Делегацията на САЩ беше водена от специалния президентски координатор за глобалната инфраструктура Амос Дж. Хохщайн и американския посланик в Турция Джефри Флейк, разкри Къличи в платформата на социалните медии X, известна преди като Twitter.

"По време на срещата обсъдихме двустранните отношения, регионалните, както и енергийните и инфраструктурни въпроси“, добави той.

Наскоро Къличи се срещна с членовете на Камарата на представителите на САЩ Джо Уилсън, Дийн Филипс и Виктория Спартц в президентския комплекс в Анкара.

Отношенията между Турция и САЩ бяха обтегнати през последните години поради сътрудничеството на САЩ със сирийските кюрди, отказа им да екстрадират издирвания лидер на Гюленистката терористична група (ФЕТО), разногласия относно закупуването от Турция на руски системи за ПВО С-400 и санкциите на Вашингтон срещу Анкара, припомня изданието.