Смята се, че при удара на Израелските отбранителни сили в кв. "Дахия" в Бейрут е убит високопоставеният представител на Хизбула Ибрахим Акил, пише The Times of Israel, като се позовава на източник.

"Източник, близък до ливанската "Хизбула", твърди, че при израелския удар в бейрутския квартал "Дахия" е загинал Ибрахим Акил, високопоставен командир в елитното подразделение "Радуан" на терористичната групировка", пише ToI.

"Израелският въздушен удар е убил командира на силите "Радуан" Ибрахим Акил, вторият по ранг командир на въоръжените й сили след Фуад Шукр", който бе убит от израелски удар през юли, също в южната крепост на "Хизбула" в Бейрут, твърди източникът, пожелал анонимност, за да обсъжда деликатни въпроси.

Израелските отбранителни сили съобщават, че началникът на щаба на ИОС генерал-лейтенант Херци Халеви се е срещнал тази сутрин (20 септември) с началника на Северното командване и командирите на дивизиите под командването. Не се съобщават повече подробности за посещението.

Малко по-рано "Хизбула" съобщи, че е изстреляла над 140 ракети по обекти в Израел. От групировката допълниха, че са обстрелвали няколко обекта с ракети "Катюша", включително бази за противовъздушна отбрана и щаба на израелска танкова бригада, за които твърдят, че са ударили за първи път.