Двама пилоти на Израелските сили за отбрана (израелската армия-бел.ред.) загинаха в понеделник вечерта, когато техният военен хеликоптер се разби край бреговете на Северен Израел, пише англоезичното издание The Times of Israel.

Трети член на екипажа e бил спасен и откаран в медицинския център "Рамбам“ в Хайфа за лечение със средно-тежки наранявания. От болницата казаха, че той е в стабилно състояние, бил е настанен в шоково отделение и след това трябва бъде преместен в отделението за интензивно лечение.

Екипите за търсене и спасяване на израелската армия са извадили другите двама членове на екипажа от водата, но не са успели да ги спасят.

Военните съобщават, че оцелелият е патрулен офицер. Типът хеликоптер, който се е разбил, обикновено е с екипаж от пилот, втори пилот и военноморски офицер.

Хеликоптерът е паднал в Средиземно море точно до пристанищния град Хайфа. Катастрофата е станала достатъчно близо до брега, така че жителите на града са видели пламъци от брега и са извикали полицията.

Превод и редакция: Юлиян Марков