Ако руският президент Владимир Путин не направи отстъпки и се откаже от преговори, Украйна няма да има друг избор, освен да остави войските си в Курска област и да се придвижи по-нататък на руска територия, пише британският вестник The Times.

Изданието уверява, че Украйна няма желание да окупира завинаги превзетата руска територия, но се надява, че изпращането на хиляди добре оборудвани войници, обучени за бой по западен модел, ще принуди Москва да отклони вниманието си от Източна Украйна и в крайна сметка ще убеди Путин да преговаря.

"Ако Путин не направи отстъпки и откаже да преговаря, освен при свои собствени условия, Киев няма да има друг избор, освен да остане в Курска област и да продължи да засилва натиска върху Москва. Предвидяйки такъв сценарий, Украйна създаде военно комендантство "като демонстрация на нова фронтова линия срещу Москва“, се казва в статията.

Сега, както се посочва в публикацията, украинските войски в Курска област имат четири ясни предимства:

"Те планират да изтеглят войските само когато ръководството на Киев реши, че моментът е най-подходящ, политически и стратегически; те имат огнева мощ, включително противовъздушна отбрана, за да се защитят; гъста гора за осигуряване на прикритие; и стотици пленени руски войници“.