В Обединеното кралство избухнаха протести, при които полицаи са ранени, докато се борят със сериозни безредици, докато Великобритания се подготвя за нова нощ на насилие, пише The Sun.

Демонстрациите се провеждат след шокираща нощ на насилие в Съндърланд, където е подпален полицейски участък, а полицаи са ранени.

Днес, 3 август, протести се провеждат в Манчестър, Лийдс, Хъл, Стоук, Ливърпул и Блекпул.

Полицаите, които се занимават с борба с безредиците, са образували барикади между враждуващи групи протестиращи, а полицаите хвърлят сълзотворен газ в тълпите, докато демонстрантите изстрелват сигнални ракети.

Очаква се демонстрациите да продължат след вълната от бурни протести, предизвикани от фалшиви новини в интернет, според които предполагаемият тийнейджър, убил с нож три млади момичета, е мюсюлманин, търсещ убежище.

Крайно десни преминаха през Манчестър тази сутрин и бързо се сблъскаха с контрапротестите на антирасистки групи.

Няколко полицейски служители са били ранени при справяне със "сериозни безредици в центъра на Ливърпул", съобщиха от полицията в Мърсисайд.

Силите на реда съобщават на X: "Това поведение, което поставя обществото и нашите служители в опасност, няма да бъде толерирано.

"И ние ще арестуваме отговорните лица."

Силите на реда също така осъждат "подлото поведение", което " смущава живота на членовете на обществото".