"Екипажите на тежките огнехвъргачни системи "Солнцепек" нанесоха удар по концентрациите на жива сила на противника (Въоръжените сили на Украйна-ВСУ) в Красногоровка, Клещеевка, Мало-Ильиновка“, е съобщил ръководителят на пресцентъра на групировката руски войски "Юг" Георгий Минесашвили, предаде РИА Новости.

Според посочените от него данни, системите за противовъздушна отбрана са унищожили седем украински дрона в района на Берестово и Отрадовка в Донецк.

"В донецкото направление частите на южната група войски отразиха четири атаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили в районите на населените места Северно, Маринка, Клещеевка “, е довалил той.

Освен това оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията поразиха цели на 5-та десантна, 24-та механизирана, 53-та и 59-та мотострелкови бригади и 37-а бригада на морската пехота на украинските въоръжени сили.

 

Ръководителят на пресцентъра е съобщил още, че руски бойци са унищожили влак с вражеско въоръжение и военна техника в района на село Родинско, два оръжейни склада, два контролни поста, а също така и жива сила и военна техника.