Приложението за незабавни съобщения Telegram ще актуализира своите условия за ползване и ще разкрива данни на хората, които ги нарушават. За целта ще бъде използван изкуствен интелект. Съответното обяви самият основател и собственик на приложението Павел Дуров в канала си.

По думите на Дуров в Telegram обменът на информация е по-мощен от другите програми за съобщения, защото позволява на потребителите да намират публични канали и ботове. Някои потребители обаче злоупотребяват с тази функция. Ето защо през последните седмици специален екип е направило търсенето в Telegram по-безопасно с помощта на изкуствен интелект.

"Цялото проблемно съдържание, което открихме в Search, вече не е достъпно, ако все пак сте успели да намерите нещо опасно или незаконно в Telegram Search, моля, уведомете ни чрез специален бот“, призовава Дуров в поста си.

Той подчертава, че за да се предотврати злоупотребата с функцията Search на Telegram, са актуализирани "Условията за ползване“ и "Политиката за поверителност“ на приложението.

"Дадохме да се разбере, че IP адресите и телефонните номера на тези, които нарушават нашите политики, може да бъдат разкрити на съответните органи в отговор на законни искания“, предупреждава Дуров.