Американските танкове Abrams ще бъдат доставени в Украйна в близко бъдеще. Това заяви министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин по време на срещата във формата "Рамщайн" в Германия, предаде УНИАН.

В Германия започна 15-ата среща във формат "Рамщайн". Вече са пристигнали министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров, Лойд Остин, министър на отбраната на САЩ и началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ бригаден генерал Марк Мили.

"Времето работи срещу Путин“, е заявил министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин при откриването на срещата и е обещал, че партньорите ще стоят до Украйна, докато е необходимо.

Танковете Abrams скоро ще бъдат на бойното поле в Украйна, е допълнил Остин. Той също така е отбелязал, че приносът на САЩ във военната помощ за Украйна "е бил голям и ще остане такъв".

"Затова ще работим в тясно сътрудничество с украинските партньори, за да гарантираме, че цялата помощ, която предоставяме на Украйна, се използва ефективно и както трябва. Говорим за танкове Abrams, които предстои да бъдат на бойното поле в Украйна", коментира Остин.