В условията на война почти цялата техника, която Украйна използва на фронта, в крайна сметка попада в ръцете на руснаците. Следователно подобни опасения не може да бъдат причина за забрана за износ на оръжия. Това обясни в ефира на Radio NV Роман Княженко, главен изпълнителен директор на Skyeton – компания, специализирана в производството  на безпилотни летателни системи.

"Няма нужда да живеем с илюзии, почти цялото оборудване, което в момента работи за нашите войски, попада в ръцете на врага по един или друг начин: счупено или свалено, на парчета или например половин самолет. Точно както техните образци на оборудване идват при нас. Е, няма какво да кажем, след като танкове Abrams са на Червения площад“, коментира Княженко.

Той подчерта, че е невъзможно да се използва оборудване във война и да има сигурност, че то няма да попадне в ръцете на противника, защото по време на война "образците се губят и ще продължават да се губят“.

Той също така добави, че няма нужда да се отваря износ за целия свят, а само за конкретни страни от НАТО, които са съюзници на Украйна и на които Киев има доверие.