Приднестровието ще продължи своя курс към независимост с последваща интеграция с Русия. Това заяви лидерът на непризнатата република Вадим Красноселски след гласуване на "президентските избори“, които се провеждат в неделя, предава TACC.

"Приднестровието ще продължи пътя, избран от хората и консолидиранo от резултатите от референдума от 2006 г.“, каза Красноселски, припомняйки, че курсът "към независимост с последваща интеграция с Руската федерация“ тогава беше подкрепен от 97,1% от участниците в допитването. Сред основните приоритети на вътрешната политика той посочи "целите и задачите, заложени в Стратегията за развитие на "републиката“: повишаване на равнището на заплатите, пенсиите и други социални плащания, повишаване на качеството на здравеопазването и възможностите на образователната система“.

"Нашата цел е по-нататъшно изграждане на социално ориентирана държава с пазарна икономика. Виждам бъдещето само в развитието", каза лидерът в Тираспол.

В Приднестровието се провеждат "президентските избори“ на 12 декември. ЦИК на непризнатата Приднестровската молдавска република (ПМР) регистрира двама кандидати за президент: Красноселски и жителя на село Гиртоп, Григориополска област, Сергей Пинзар.

Превод и редакция: Юлиян Марков