Руските военни ще се върнат в пунктовете за постоянно дислоциране след края на ученията, частите на Южния военен окръг и Западния военен окръг вече са започнали да товарят въоръжението и оборудването и ще потеглят във вторник. Това се казва в изявление на официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков, цитирано от TACC.

"С приключването на учебно-бойните дейности войските, както винаги, ще извършват съвместни маршове до пунктовете си за постоянна дислокация. Подразделенията на Южния и Западния военни окръзи, които са изпълнили задачите си, вече са започнали товарене на железопътни и автомобилни превозни средства и ще започнат да се придвижват към казармите си днес", се казва в изявлението.

В него се отбелязва, че отделните части ще се придвижват самостоятелно като част от военни колони.

Официалният представител на руското министерство на отбраната отбеляза, че руските въоръжени сили продължават комплекс от широкомащабна оперативна подготовка на войски и сили, в която участват почти всички военни окръзи, флотилии и въздушно-десантни сили.

Превод и редакция: Юлиян Марков