Войски от граничещия с Украйна Южнен военен окръг (ЮВО) на Русия в близките седмици ще проведат повече от 30 двустранни ротни тактически учения на 15 полигона в Южна Русия, предава ТАСС.

Ученията се провеждат във Волгоградска област, Ставрополски край, Адигея, Чечения, Дагестан, Карачаево-Черкесия, Северна Осетия, Ингушетия и в руски военни бази в Абхазия и Южна Осетия. Във всяко от ученията участват около 400 военнослужещи и около 80 единици военна и специална техника. Ще бъдат задействани танкове Т-72Б3, бойни машини на пехотата БМП-3, бронетранспортьори БТР-82А, противотанкови ракетни комплекси "Корнет“ и "Хризантема-С“, различни артилерийски установки.

"В следващите три седмици ще се проведат над 30 двустранни ротни тактически учения в състава на войските на Южния военен окръг. В тактическите учения ще се включат засилени роти от батальонните тактически групи на армията. Военнослужещи ще изпълняват задачи по бойна подготовка на 15 общовойскови полигона на Южния военен окръг“, се казва в съобщението.

Превод и редакция: Иван Христов