Руското общество е морално защитено от западното джендърно "мракобесие,“ заяви руският президент Владимир Путин на годишна си пресконференция, цитиран от TACC.

"Придържам се към традиционния подход, че жената е жена, а мъжът е мъж. Майката е майка, бащата е баща. И се надявам, че нашето общество има вътрешна морална защита, продиктувана от традиционните вероизповедания на Руската федерация,“ каза той.

Държавният глава отбеляза, че особеността и силата на руското общество се крие във факта, че държавата се е оформила като многоконфесионална и мултиетническа. "И ние се научихме да се уважаваме един друг. И какво означава това? Това също означава да уважаваме основите на нашата традиционна духовна култура. Всички народи на Руската федерация – искам да подчертая: всички – имат определена вътрешна морална защита от такова мракобесие, за което вие току що попитахте "- каза Путин, отговаряйки на журналистически въпрос за новата система от ценности в западното общество, преразглеждайки традиционните концепции за пола.

Превод и редакция: Юлиян Марков