"Смъртта на Алексей Навални е изгодна само на колективния Запад, във връзка с което възниква въпросът дали британските, американските и украинските разузнавателни служби са могли да бъдат замесени в смъртта му", пише първият зам.-председател на Комитета по отбрана на Федерацията съвет на Русия, Виктор Бондарев, в своя канал в Telegram, предаде РИА Новости.

Според ямалския отдел на Федералната пенитенциарна служба, в петък след разходка Навални се е почувствал зле, загубил е съзнание и е починал. По предварителни данни той е получил кръвен съсирек, а точните причини за смъртта са в процес на установяване, пише руската медия.

Според Виктор Бондарев "още нещо е тревожно: може ли британските, американските и украинските специални служби да са замесени в смъртта на Навални. Теоретично е възможно да се провокира разкъсване на кръвен съсирек, ако се използват лекарства. Но такива методи са напълно неприемливи за руските власти. В такава ситуация, ако приемем най-лошото, винаги трябва да търсим кой се е възползвал от това: отговорът тук е очевиден - колективният Запад. За тях свещената жертва в името на постигането на политически цели вече се е превърнала в метод на борба", пише Бондарев.