Медицинското състояние на двете жени, които бяха освободени от плен на "ХАМАС“, е изглеждало "ОК“, когато са пристигнали в болницата "Ичилов“ в Тел Авив, предава американският телевизионен канал CNN, като се позовава на служител на здравното заведение.

"Изглеждат ОК. Здравословното им състояние е добро. Говорят“, увери главната медицинска сестра на болницата Ети Уриел във видео, публикувано малко след приемането на двете жени.

Нурит Купър, на 79 г., и Йохевед Лифшиц, на 85 г. – са имали "емоционална“ среща с членовете на семейството си в болницата и са оставени за наблюдение през нощта, допълни Уриел.

"Първоначално веднага ги заведохме при членовете на семействата им. Беше много, много емоционална среща. Точно сега ще ги оставим да си починат малко със семейството. След това ще проведем цялостен физически преглед. Те ще останат при нас тази вечер и утре… В момента за тях и за членовете на семейството е много, много емоционална ситуация и ние сме щастливи, че са тук с нас“.

Жените са били отвлечени от домовете им в кибуца Нир Оз на 7 октомври, се казва в изявление от кабинета на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху. Техните съпрузи – 85-годишният съпруг Амирам и 83-годишният Одед – са били отвлечени заедно с тях и все още са заложници на ХАМАС, става ясно от разпространения текст.