Групировката войски "Восток“ при отблъскване на атака на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с ТОС-1А "Солнцепек" в района на Угледар в Донецк са унищожили значителен брой бойци и техника. Това е съобщил Олег Чехов, ръководител на пресцентъра на група "Восток", предава ТАСС.

"Групировката на силите "Восток“ при отблъскване на атака на ВСУ в района на Угледар в Донецката народна република унищожи значителен брой бойци и вражеска техника. Това стана благодарение на компетентното ръководство на бойните екипажи от командира на полка на силите за радиационна, химическа и биологична защита на групировката полковник Евгений Смирнов".

Смирнов е изпълнявал бойна задача за управление на екипажите на тежки огнехвъргачни системи "Солнцепек" в един от секторите на южнодонецкото направление по време на контранастъплението на превъзхождащите сили на Въоръжените сили на Украйна.

"При отблъскване на атаката на украинските войски в района на Угледар, компетентното оперативно ръководство на екипажите, осъществено от полковник Евгений Смирнов, позволи да бъдат унищожени значителен брой бойци и техника на Въоръжените сили на Украйна. Също така, при отблъскване на нощна атака срещу село Урожайное, навременното поражение на позициите на националистите с огнехвъргачка предотврати напредването на допълнителни вражески резерви. Когато това създаде благоприятни условия за напредъка на мотострелковите части на групата "Восток" към нови позиции, заети преди това от украински войски“, е заявил Чехов.