Служители на реда в баварската столица Мюнхен са простреляли въоръжен мъж, който откри сутринта откри стрелба в центъра на града, съобщава вестник Die Sueddeutsche Zeitung.

Говорителят на полицията Андреас Франкен поясни, че човек е бил видян да носи "дълга пушка“ в района на Каролиненплац/Бринер Щрасе. Служители на реда са били изпратени на място и се е стигнало до размяна на изстрели.

Все още не е известно колко изстрела са произведени, допълва Франкен. Съмнителното лице - все още не е потвърдено, че е мъж, е било простреляно. Говорителят не коментира естеството на нараняването. Пострадали са и полицаи, като състоянието им също не се уточнява.

Откакто заподозреният е бил прострелян, ситуацията е "замразена и статична“, заяви още Франкен. Няма индикации за друг заподозрян. Към настоящия момент се претърсват районът и сградите, а автомобилът на стрелеца се оглежда задълбочено от спецчастите.

На свой ред вестник BILD допълва, че стрелбата е открита в близост до израелското генерално консулство и Документационния център по история на националсоциализма. Според изданието извършителят е извадил оръжие и пръв започнал да стреля по петима полицаи, които дежурили в центъра на Мюнхен.

"Офисът ни, който се намира до Документационния център по история на националсоциализма в сърцето на Мюнхен, в момента е отцепен от полицията. Служителите ни са вътре. Сутринта внезапно избухна стрелба. Произведени са поне дузина изстрели. В момента не се знае нищо повече“, заяви пред BILD Бенедикт Франке, генерален директор на Мюнхенската конференция по сигурността.

Министерството на външните работи на Израел съобщи, че никой от служителите му не е пострадал. Днес се отбелязва годишнината от терористичната атака, извършена на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година, когато палестински терористи взеха за заложници и след това убиха 11 израелски спортисти.