Външните министри на Полша, Германия и Франция Радослав Сикорски, Аналена Бербок и Стефан Сежурне ще проведат среща на ръководителите на дипломациите на страните от Ваймарския триъгълник на 12 февруари, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на уебсайта на полското правителство.

Ръководителите на външните дипломатически ведомства на държавите ще се срещнат в понеделник в двореца в Ла Сел-Сен-Клу (град и община във Франция, разположени близо до Париж).

"Срещата трябва да послужи за възстановяване на формулата на Ваймарския триъгълник, обявена през януари от Радослав Сикорски, която от години е важен инструмент на полската европейска политика“, се казва в изявление на Варшава.

Отбелязва се, че планираните теми на преговорите ще включват текущи международни въпроси, по-специално въпроси за подкрепата на Украйна, която продължава да отблъсква широкомащабна военна агресия от Руската федерация.

Освен това страните ще обсъдят сътрудничеството в областта на отбраната и предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон.

"Ще бъде обсъден и проблемът с руските дейности по дезинформация и дестабилизация, извършвани от режима в Минск“, съобщава полското външно министерство.