Стотици мигранти са се събрали на границата със САЩ в мексиканския град Сиудад Хуарес, след като в социалните мрежи се появи невярна информация, че американските власти планират да допуснат голяма група желаещи да влязат в страната, предава Reuters.

По данни на агенцията някои от мигрантите са чакали седмица, за да получат разрешение за влизане през приложението CBP One, но след като в социалните мрежи са се появили слухове за възможно облекчаване на проверките, те решили да опитат сами да преминат границата.

"Вижте колко хора искат да минат... Прекарахме много дни тук. Парите ни свършват, спим по улиците", разказа пред медията един от чакащите разрешение за влизане в САЩ.

По-рано телевизионният канал Fox News съобщи, че американските власти изтеглят по-голямата част от войските на границата с Мексико. Там ще останат около 400 войници, които да помагат на граничарите.

По данни на вестник The ​​Washington Post рекорден брой мигранти от латиноамериканските страни са се опитали да преминат американската граница след края на извънредното положение, въведено по време на пандемията от коронавирус. В някои периоди броят на незаконните преминавания на границата е надхвърлял 10 000 души дневно.