В центъра на вниманието в САЩ е втория опит за убийство на кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп. Заподозреният в опит за убийство Райън Уесли Рут "скита“ в Киев след началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна, пише списание Time.

Стрелецът "се появяваше често и ексцентрично в центъра на украинската столица и сред градската общност от чуждестранни военни доброволци", пише изданието, позовавайки се на информация от хора, които са познавали американеца в Киев. Според един от събеседниците Рут бил "по същество бездомен“ и понякога оставал в бази или казарми на украински военни части, което му позволявало да пренощува там.

Един от неговите познати в Украйна също заяви пред репортери, че американецът уж е имал известен успех в набирането на бойци за част от Международния легион, военна сила, създадена от украинската страна в началото на руската инвазия, за да привлече доброволци от цял ​​свят . Командирът на 2-ри международен легион полковник Руслан Мирошниченко твърди, че не е приел помощта на Рут.

"Неговите действия и позиция много често не съответстваха на официалната политика на украинските въоръжени сили по отношение на вербуването в международните легиони“, казва офицерът пред Time.