"Бойци на Главноуправление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна извършиха операция в Белгородска област в Русия, като нанесоха загуби на противника", пише Украинская правда, като се позовава на информация от ГРУ.

Съобщава се, че е получена разузнавателна информация за плана на висшето ръководство на руската армия да извърши проверка на руските позиции в Грайворонския район в Белгородска област. Преди пристигането на "инспекторите" от Москва ГРУ е извършило спецоперация.

"С цел нанасяне на загуби на противника и влошаване на неговото морално-психологическо състояние, специални служители на ГРУ на Министерството на отбраната на Украйна планираха и проведоха специална операция.

По време на изпълнението на задачата разузнавачите минираха единствения път, използван от руснаците в посочения район, а също така атакуваха крепост на руски взвод. В резултат на огневия удар с използване на стрелково оръжие и минохвъргачки, както и взривяване на украински мини, противникът понесе загуби", посочват от ГРУ.