Беларуски и китайски спецчасти ще отработят извършването на нощен десант с бойни действия в населени места в рамките на учение, което се провежда на полигон близо до границата с Полша, предава ТАСС, като се позовава на телевизионната компания на Министерство на отбраната в Минск "ВоенТВ“.

"На полигона "Брестски“ се състоя откриването на съвместната антитерористична подготовка на Беларус и Китай "Атакуващ сокол“. В хода им военнослужещи от Силите за специални операции на Беларус заедно с колеги от Пекин отработват изпълнението на нощен десант, преодоляване на водни препятствия и бой в населено място“, се казва в съобщението.

По-рано Министерството на отбраната на Беларус съобщи, че от 8 до 19 юли ще се проведат учения с участието на военнослужещи от Народноосвободителната армия на Китай, пристигнали в страната. Военното ведомство отбеляза, че съвместното обучение ще им позволи да обменят опит, да хармонизират беларуските и китайските части и "да създадат основата за по-нататъшното развитие на беларуско-китайските отношения в областта на съвместната подготовка на войските“.