Приложението X (по-рано Twitter) може да бъде премахнато от App Store и Google Play, ако  социалната мрежа на Илон Мъск откаже да добавя потребители към черен списък, съобщава специализираният портал Rozekted.

По-рано Мъск обяви, че се се работи върху планове за премахване на функцията за черен списък, която позволява на потребителите да блокират други хора. Това обаче може да наруши правилата на магазините за приложения за Android и iOS, които изискват система за блокиране и оплаквания за неподходящо съдържание и потребители.

Правилата на магазините на Apple и Google гласят, че модераторите на приложения трябва да имат такава функция, когато няма подобни възможности за самите потребители.

Според Мъск в близко бъдеще потребителите вече няма да могат напълно да блокират други хора в социалната мрежа X. Вместо това достъпът до личните съобщения ще бъде ограничен, но профилът на потребителя ще бъде видим за блокираните хора. Милиардерът не уточни кога точно функцията ще изчезне от социалната мрежа, но по думите му черният списък "няма никакъв смисъл“.