Бившият заместник-ръководител на президентската канцелария на Украйна Кирило Тимошенко потвърди в Telegram информацията на украинските медии, че правоохранителните органи са извършили претърсване в негови имоти.

"Потвърждавам претърсването по дело, към което нямам никакво отношение. Изпълнил съм всички изисквания на правоохранителните органи, няма никакви лични претенции към мен", написа бившият служител.

По-рано украинският сайт за новини и анализи "Телеграф" съобщи, че Тимошенко е бил задържан от служители на Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ). Украинская правда съобщи, че бившият служител е бил издирван във връзка с наказателно дело за изтичане на информация от НАБУ. Украинските правоприлагащи органи все още не са коментирали официално.

На 23 май НАБУ съобщи, че провежда вътрешно разследване на евентуално изтичане на информация. Беше съобщено, че въпросът се отнася до разкриването от представители на агенцията на информация за досъдебното разследване в интерес на един от обвиняемите, който е смятан за лице, близко до Кирило Тимошенко.