Разрушаването на моста на пътя между Горловка и Ясиноватая няма да позволи на руските войски бързо да прехвърлят необходимото оборудване южно от Бахмут. Това подчерта в ефира на Радио "Свобода“ ръководителят на пресслужбата на източната групировка войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Иля Евлаш.

"Прекъсването на този маршрут ще бъде още един сигнал, че ще стане по-трудно снабдяването на групата, разположена южно от Бахмут“, отбеляза той.

В същото време той припомни, че този маршрут минава към Донецк и това е един от кратките пътища, по които руснаците може бързо да прехвърлят много от необходимите им средства. "Разбира се, в такава интензивна война дори ден или два прекъсване може да доведе до различни последствия и, разбира се, това ще се отрази на хода на военните действия. Рамото на доставките ще се увеличи“, обясни Евлаш.

Той припомни, че "първи сигнал“ за руснаците е бил огневият контрол по трасето Бахмут-Горловка, а вторият - взривяването на моста. Евлаш отбелязва, че подобни атаки ще продължат, докато Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) "напълно прекъснат всички тези логистични маршрути и обезкървят вражеската групировка войски в тази посока“.

Ръководителят на пресслужбата на източната групировка войски на ВСУ отбелязва, че, "разбира се, нашествениците ще намерят някакъв начин. Те ще направят насипи и временни укрепления, но такива сериозни щети ще засегнат доставките и хода на военните операции в бъдеще“.