"Военнослужещи от групировката "Днепър“ през нощта са прочистили територията на левия бряг на Днепър, в района на Антоновския мост". Това е  съобщил изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо в своя канал в Telegram, предава РИА Новости.

"Войниците на специалните сили извършиха изненадваща атака в тила, приближавайки се от страната на реката с лодки. До три часа сутринта крепостта и мястото, в който се установиха украинските бойци, бяха превзети", е написал той.

Според него "руските бойци са показали смелост, решителност и находчивост, врагът е бил зашеметен и разбит".

"Това е, на левия бряг няма "предмостия (Спец. База за разполагане на войска, за да действа срещу неприятел)“, е заключил Салдо.

Руската агенция припомня изявлението на началника на щаба на полка с позивна "Бели", че след унищожаването на Каховската водноелектрическа централа руските военни са принудени да премахнат наблюдателни постове и отряди от острова под Антоновския мост. Възползвайки се от това, ВСУ са успели да вземат позиции на този остров на малки групи. Руските войски са нанесли ракетен удар по моста с оперативно-тактическия комплекс "Искандер“, 30 бойци са убити и повече от десет са ранени.