Руските войски са предприели щурм на Селидово в Донецка област и са навлезли в първите улици на града от изток. Това докладва украински боец ​​с позивна "Мучной“. По думите му руснаците се опитват да се укрепят в частните жилища, съобщава изданието "Страна.ua“.

"Сега не е много критично, но там, където върви линията на високите сгради, тогава ще трябва да се напрегнем малко. В града работят вражеска авиация и артилерия, без прикритие, това винаги се случва преди голям щурм“, обясни военният от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Руснаците също "натискат“ града по фланговете му от юг и север.

В същото време военно-аналитичният ресурс DeepState съобщава, че руснаците са влезли в село Звездное в покрайнините на Кураховка (североизточно от Курахово) и са напреднали към Горняк.

"Ситуацията около град Горняк също не върви добре. Противникът е напреднал в северните покрайнини и продължава да се придвижва по-дълбоко в селището с цел пълното му окупиране. Сега е много трудно за Силите за отбрана там“, съобщава DeepState (тези промени все още не са отразени на картата на проекта).

По-рано военният експерт на германския вестник BILD Юлиан Рьопке предупреди, че ВСУ ще бъдат принудени да се изтеглят от Селидово, за да избегнат обкръжение.