В сутрешните часове на деня руската армия е изстреляла балистична ракета "Искандер" по Киев, която е била свалена при подхода й към украинската столица, предава РБК-Украйна, като се позовава на данни от военната администрация на града и областта.

По данни на Киевската градска военна администрация около 8:00 часа местно време към Киев е изстреляна балистична въздушна цел, по предварителни данни, тип "Искандер“.

Ракетата не е достигнала града тъй като, силите и средствата на ПВО са я унищожили при подхода й към столицата. Няма разрушения и жертви.

В същото време областната военна администрация отбелязва, че след нощната атака с дронове руснаците са поразили района и с ракети. В един от кварталите на региона две ракети са поразили поле между две населени места.

Според местните власти не са регистрирани удари в критична или жилищна инфраструктура. Взривната вълна обаче е нанесла щети на пет частни жилищни сгради. Изпочупени са покривите и прозорците им. Има и леки щети по битови помещения и едно от частните предприятия.

Тази сутрин бе съобщено за експлозии в украинската столица. По-късно кметът на столицата Виталий Кличко поясни, че експлозиите са се чули на левия бряг на реката в столицата. По думите му силите за ПВО са работили близо до Киев по "балистика“.

Агенцията припомня, че руснаците не са нанасяли ракетни удари по Киев през последните 52 дни.