Израелските отбранителни сили (ИОС) съобщават, че са поразили ракетни установки и сгради на "Хизбула" при последната серия от удари, предава The Times of Israel.

След сутрешните ракетни атаки на "Хизбула" срещу Северен Израел, ИОС съобщават, че са извършили нова вълна от удари срещу групировката.

Според военните десетките удари, нанесени от изтребители, са поразили ракетни установки на "Хизбула" и сгради, използвани от групировката в няколко района на Южен Ливан.

Израел обеща да увеличи ударите си срещу "Хизбула", за да "разруши и намали" възможностите на групировка.

В неделя (22 септември) сутринта, след нощните удари в долината Езраел, "Хизбула" изстреля около 85 ракети от Ливан към района на Хайфа в Северен Израел, което е най-дълбокият ракетен обстрел на групировката към Израел от началото на войната през октомври.

Един тийнейджър е загинал, когато е катастрофирал с автомобила си, докато звучат сирените в ранните часове на сутринта, а най-малко трима души са ранени в резултат на ракетния обстрел.

Военните съобщават, че някои от ракетите, изстреляни към Хайфа, са били прихванати, а други са паднали в Кирят Биалик, предградие на северния крайбрежен град, и са ранили трима души.

Междувременно, близо 50 души са убити при израелски удари в Ливан и Газа през последните 24 часа.

При удара в петък (20 септември) по ливанската столица Бейрут са загинали най-малко 37 души, включително три деца и седем жени, съобщи министърът на здравеопазването на страната Фирас Абиад.