Масираната руска атака срещу Украйна ще увеличи страховете, че Киев няма да спечели войната, пише редакторът по сигурността и отбраната на Sky News Дебора Хейнс.

Авторът отбелязва, че вътрешни лица от военните са очаквали руският президент Владимир Путин да започне някаква нова атака срещу Украйна преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон тази седмица, "за да доминира в дневния ред“.

"Баражът от ракетни удари в понеделник подхранва страховете сред някои законодатели в съюзническите страни, че Киев не може да спечели и трябва да бъде принуден да сключи някакво мирно споразумение, като се има предвид, че Русия не показва признаци да отстъпва“, се казва в статията.

Експертът отбелязва, че опустошителната бомбардировка, която удари главната детска болница в Украйна, също ще засили исканията на Украйна за повече оръжия за противовъздушна отбрана, за да защити небето и да предостави повече смъртоносни оръжия за борба с Русия на нейна територия.

"Освен атаката срещу Украйна имаше и опасения, че Москва може да се опита да започне тайна атака срещу държава-членка на НАТО преди срещата на върха във Вашингтон - като кибератака срещу критична инфраструктура, за да демонстрира готовността си да наруши глобалните правила и норми, както и за тестване на отговорите на НАТО", пише авторът.