Руската армия продължава бързото си настъпление на Курско направление, като фактически вече е превзела село Обуховка. Едновременно с това  в района на Вишневка - Краснооктябрски "котелът“ се затвори и се проточи, пише украинският Telegram канал Military Analytics.

Според информацията, сутринта и обедните часове на сряда въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са се опитали да нанесат флангов удар на въоръжените сили на РФ, навлизайки от нова посока. Две бронирани машини и един танк навлизат в село Медвежие, проправяйки си път към жп гара Глушково, но са сковани в боеве. Сблъсъците там продължават.

В същото време руски части започват да се придвижват към Любимовка. Вероятно руските войски ще се опитат да създадат котел тук. Единият вариант: Въоръжените сили на РФ ще се придвижат към Любимовка едновременно от Олговка и от Снагост-Обуховка (оттук те вече се придвижват натам). Друг вариант е по-голям котел, това е успоредно части от района на Снагости - Обуховка, които ще се придвижат към Любимовка - Зелени Шлях, руските войски ще започнат да настъпват от района Погребки-Камишевка, през Малая Локня към Леонидово - Новоивановка. Струва си да се отбележи, че руските войски вече са започнали да щурмуват отбраната на украинските сили в района на Погребки-Камишевка в посока Малая Локня.